úterý 7. října 2008

Čajovna U Džoudyho s Weinbym,

Následuje úplný přepis textu napsaného v čajovně mnou a mým kamarádem Weinbym mezi řádky cilichilli: Svou návštěvu jsem započali originálním dotazem směřovaným na teamana: "Mohu se vás zeptat, jestli jste Ten Jouda(čtěte anglicky Džouda)?" Jsou události níže popsané aktem pomsty za tento dotaz?! Pod slibným názvem Květy divokého čajovníku se skrýval "výluh chuti nepopsatelné a pachu přesahujícího hranice lidského poznání."(scénická poznámka číslo 1: Kristýna právě dalším mohutným záchvatem smíchu sfrkla všechny medovníkové drobky na sebe a koberec a Weinby se začal po požití čaje dusit)(scénická poznámka číslo 2 Weinby se směje nepřetržitě už hodinu a půl)(scénická poznámka číslo 3 Kristýna se právě pokusila fagocytovat zbytek medovníku. úspěšně.) Zpět k popisu: Čaj je servírován v PRŮHLEDNÉ skleněné konvici, což bohužel umožňuje zřít onu magickou čajovou směs(scénická poznámka číslo 4: Weinby jde na záchod. Opět. Byla vyslovena hypotéza, že čaj je mimojiné močopudný) Ve vroucí vodě plovou hnědé mimozemsky vypadající chuchvalce aka květy. Na základě neoddiskutovatelné vizuální podobnosti bly tyto UFO(unidentifiable floating objects) označeny jako himalájský syfl, vyblité ragú nebo též tibetská filcka. Kristýna dodala, že najít něco takového doma, použije na to savo.(Což už možná někdo udělal, pokud vezmeme v úvahu roztoDIVNÉ čichové vjemy)(scénická poznámka číslo 5: Weinby právě označil vůni tohoto čaje za hroší prd a následně se konvice ozvala podivným kviknutím)Byl navrhnut atraktivní popisek pro tento čaj: Tento čaj je sbírán speciální metodou hadru. Chuchvalce, které byste z použitého hadru spláchli do odpadu, jsou v tomto případě vysušeny a použity k přípravě této dobroty.(scénická poznámka číslo 6 Weinby právě sebral všechnu odvahu a dotkl se jednoho chuchvalce vyvrženého konvicí)(dodatek ke scénické poznámce číslo 6 konvici se netřeba divit, chuchvalec by vyvrhl každý)(důsledek dodatku ke scénické poznámce číslo 6: Kristýna se celá smíchy posmrkala) Této metodě člověk vděčí za nekonečnou varietu chuťových dispozic tohoto čaje. Ty závisí na substanci, která byla před extrakcí setřena hadrem.(V našem případě se pravděpodobně jedná o opakovaně vydávené chlupy z perského koberce)(scénická poznámka číslo 7: Weinby uvažuje o použití této směsi k dezinfekci savu rezistentní špíny na toaletě a nabízí se i komerční vužití jako náhradní náplň do prostředků proti hmyzu nebo na hubení plevele)Zakončíme tento traktát zbožným přáním: Ó velký Joudo, nedopusť, aby se tento recept dostal do rukou teroristům!!!

5 komentářů:

Rez řekl(a)...

Takhle jsem se už dlouho nepobavila, fakt:o))) Já se chci taky někdy dostat na nějaké veselé session s tebou a Honzíkem:o))

K řekl(a)...

tak nějakou dáme. nejlépe v Praze abychom prozkoumali další čajovnu z toho nepřeberného množství, které nám naše hlavní město nabízí:-)

Rez řekl(a)...

No já se asi někdy budu muset stejně vypravit do Prahy za kulturou:o)) (laká mě divadlo v dlouhé, hrají tam nějakou čínskou hru, myslím, že se to jmenuje Vějíř s broskvovými květy:o)) jen ještě musím sehnat nějakou osobu, která by na to šla se mnou - nechceš?:o)) v jakési recenzi, co jsem dneska zahlídla to dostalo dokonce 90% :o)) )

Anonymní řekl(a)...

Yay, poté, co jsem viděla jak si skvělé představení představují Korejci, tak si nejsem jistá, že chci jít na další Asijskou hru... Ale dej vědět jak tu budeš, něco podniknem. Bratr mi dal tip na čajovnu Sangrila nebo tak nějak, tak to mužem zkusit..
Kris

Rez řekl(a)...

No, tohle každopádně budou hrát Češi:o)) a těch 90 procent to dostalo od českého recenzenta:o)) no ale hlavně je to poněkud vyprodaný a v prvním termínu, kdy ne, tak zas ne úplně můžu... Takže to odkládám na neurčito:o)) jinak přemýšlím, že bych se jela mrknout na tu Plešovu přísahu... No uvidíme... Každopádně někdy chci vymyslet nějaký termín, kdy bych do tý Prahy fakt mohla přijet:o))